Blog

8M, dia de la dona, a Adtende!

8m adtende dia de la dona

NO ÉS NOMÉS UN DIA: Demà celebrem el dia de la dona, dia per reivindicar una lluita, encara present, per la igualtat real entre gèneres, en tots els àmbits de la vida. L’àmbit laboral no n’és una excepció, per això, per commemorar-ho, avui hem penjat uns cartells amb missatge feminista a les oficines d’Adtende.

A Adtende estem molt orgulloses de l’ambient saludable i segur que hem creat al llarg dels anys. Un entorn fonamentat amb valors que compartim entre treballadores i treballadors aconseguint estar còmodes allà on passem i compartim moltes hores al dia.

Si us han agradat els cartells, us animem que els useu o imprimiu! Us els hem preparat en uns quants formats, tant per imprimir i com per fer servir de fons de pantalla, en descàrrega gratuïta!

Sabem que dos cartells no salvaran el feminisme ni ens fan avançar un pas de gegant, però per això hem dit al començament que no és només un dia, el feminisme és una carrera de fons. És per aquest motiu que volem fer un exercici de transparència amb totes vosaltres, ja que estem molt orgulloses del que hem generat en els últims anys, i des del principi de la nostra aventura, en matèria de gènere.

Us mostrem un estatus de l’organització avui dia amb les dades que hem considerat més rellevants basant-nos en la desigualtat en la societat occidental en matèria de gènere a l’àmbit laboral*. Per així compartir amb totes vosaltres el moment en el qual ens trobem com a organització quant a la desigualtat de gènere.

La plantilla de treballadores i treballadors és quasi tres quartes parts formada per dones. Considerem important incidir amb un detall relatiu a aquesta última dada, en seleccionar i incorporar noves persones a l’equip, no apliquem cap discriminació de gènere.

És generalment conegut l’existència de la bretxa salarial*  i l’existència de contractació parcial o temporal (aquest tant en homes com en dones)*. Factors que col·laboren a la desigualtat de gènere a la feina. És per aquest motiu que tot l’equip gaudeix de contractes indefinits i a jornada completa.

Finalment, una de les dades més extraordinàries si observem el conjunt empresarial global*, és la total representació de dones en càrrecs de responsabilitat. Tant en els diferents departaments de l’empresa, com la fundadora i CIO, Elisabeth Udina.

Aquest 8M mirem al futur com una porta a les oportunitats per continuar avançant cap a una societat més justa en tots els aspectes. Feliç dia de la dona a totes.

*1 fonts: https://observatoritreball.gencat.cat/ca/ambits_tematics/perspectiva-de-genere/

*2: https://observatoritreball.gencat.cat/web/.content/02_-_ambits_tematics_emo/mercat_de_treball/salaris/Bretxa_salarial/arxius/Evolucio-bretxa-salarial-de-genere-2019.pdf

*3: https://observatoritreball.gencat.cat/web/.content/02_-_ambits_tematics/perspectiva_genere/arxius/Dones-i-treball-3r-trim-2021.pdf

*4: https://www.donaempresaeconomia.org/wp-content/uploads/2022/02/2022-01-Dones-en-consells-i-direccio%CC%81.pdf 

Infografia discriminacio genere ambient laboral Adtende dia de la dona

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

18 − 10 =